Eşti aici

Despre atasamente

IMPORTANT: Inainte de a crea un articol, verificati ca informatiile/fisierele nu exista deja pe site. Acest lucru poate fi verificat utilizand motorul de cautare al site-ului sau cel oferit de google (Site search), ambele formulare gasindu-se in partea din stanga sus.

Atasamentele pot fi de tip document (txt, doc etc) sau de tip zip sau rar. Arhivele pot contine executabile doar in masura in care sunt legate de studentia la medicina. Este foarte important ca fisierele atasate sa fie insotite de explicatii. In caz contrar, acestea au sanse mici de a fi gasite la o eventuala cautare legata de ele (care nu se refera direct la titlu de exemplu).

NOTA: Se recomanda ca arhivele care contin fisiere ce pot fi infectate (executabile, dll-uri etc) sa fie scanate inainte de a se rula ce se gaseste in ele. Utilizatorii care observa ca cineva a postat un material virusat sunt rugati sa notifice administratorii.

Dimensiunea maxima a unui fisier atasat este de vreo 30 deemega (posibil sa creasca in timp, deoarece depinde si de firma de hosting). Materialele mai mari pot fi impartite in mai multe arhive (Winrar are o optiune in acest sens).

Bineinteles, este de preferat ca materialele atasate sa fie cat mai mici cu putinta. Mai jos sunt enumerate mai multe tipuri de materiale si anumite indicii privitoare la cum pot fi optimizate.

1) documente text (txt, doc etc) - se arhiveaza foarte bine, exceptand cazul in care contin multe imagini

2) imagini cu foi scanate - este de preferat sa se scaneze la 150-200 dpi, iar imaginile sa fie in format tiff-CCITT Group 4 care asigura o compresie foarte buna pentru imaginile alb-negru. Pentru cazul in care se scaneaza scris de tipar si se doreste asigurarea OCR, este necesara o rezolutie de 300 dpi si o imagine grayscale (exceptand cazul fericit in care scrisul are un contrast bun si rezulta o imagine bicolora buna).

3) prezentarile Powerpoint sunt in general foarte mari raportat la cantitatea de informatie care o contin (includ foarte multe imagini) - daca spatiul pe server va deveni insuficient, acestea vor fi sacrificate, de aceea e de preferat sa fie puse doar acele prezentari importante. Dimensiunea unei prezentari poate fi redusa prin optimizarea imaginilor din ea (reducerea calitatii de la 200dpi la 96).

randomness